Den Gamle By og Ib Hansens radiosamling

Fredag den 15. august tog medlemmer fra Sønderjyllands Radiomuseum på en inspirationstur/ekskursion til ”Pouls Radio” i Den Gamle By i Aarhus og efterfølgende til Ib Hansens radiosamling i Ejby på Fyn.

Pouls Radio i Den Gamle By ligger i det afsnit, som tidsmæssigt er omkring 1970, og forretning og værksted fremstår helt, som vi husker tilsvarende lokaliteter fra vores egen læretid – nå, måske en lille smule mere moderne.

Da udstillingen er bemandet med en fagmand, var der mulighed for en faglig snak både med udgangspunkt i tidens teknik og i det ”museumsfaglige”.

Opholdet i Den Gamle By sluttede med en god frokost i Entré Cafeen.

Efter frokosten kørte vi til Ejby til det, som skulle vise sig at blive dagens scoop – besøget hos Ib Hansen og hans flotte radiosamling, der hovedsaligt er baseret på militært udstyr.

I Ejby – eller rettere sagt – lidt uden for Ejby, startede vi besøget med kaffebord i Ib Hansens sommerhus, som ligger på samme vej som Ib Hansens bolig – lidt usædvanligt. Efter det veldækkede kaffebord besøgte vi Ib Hansens samling, som er særdeles velordnet, omfattende og unik blandt andet ved, at ca. 50 % af apparaterne er funktionsdygtige.

Der var i forbindelse med besøget også lidt sjov historiefortælling, da Ib Hansen i sin spændende og omfattende erhvervskarriere blandt andet i ca. 3 år var tekniker på piratsenderen Mercur Radio, som var placeret i internationalt farvand i Øresund. Denne placering var valgt for at omgå tidens monopolisering og de restriktive regler for radiofoni baseret på reklamefinansiering.

Dagen sluttede med en herlig middag og hyggeligt samvær hos Margot og Alex Torp i Seest ved Kolding.

Dobbeltklik på et af nedenstående billeder og skift billede manuelt - eller start slideshow!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.05 | 20:07

Som radiomekaniker der kom i lære hos All Radio Sønderborg den 01.11.1970 ønsker jeg et medlemskab. I dag underviser jeg på Sønderborg Produktionshøjskole.

...
03.05 | 23:49

Som jeg husker det, selv langt op i 80'erene, på radioværksteder hvor der aldrig blev ryddet op. Trist at dette håndværk, som radiomekaniker er uddødt.

...
17.04 | 19:48

Tusind tak for denne glimrende beskrivelse af DSWCI!

Anker Petersen, DSWCI's sidste formand.

...
24.02 | 11:10

Hr. Sven Dyhr.
Tak for venlig modtagelse på museet både den 1. februar og den 22. februar.
Det var imponerende at se Jeres museum.
Mvh. Flemming Jensen

...
Du kan lide denne side