Det nostalgiske hjørne

Den flotte skrift over det nostalgiske hjørne

Loftet i hjørnet kan bære endda meget tungt udstyr.

Et kig ind til kronhjorten og det gamle ur.

De tapetserede vægge og væg til væg tæppet.

De gamle autentiske kontakter.

Den smukke gamle radio-grammofon.

Det gamle fjernsyn med katodestrålerør - og så er det endda i stand til, at lave farvefilm fra DVD-afspilleren om til sort/hvide billeder.

Museets direktør har sneget sig ind i nostalgihjørnet for at snuppe en "morfar".

Døren er fjernet og bogreolen etableret.

Reolen med masser af fagblade fra første halvdel af forrige århundrede.

Det sidste nye tiltag - den lille bogreol på bagvæggen.

Så fostrede Per Hebelstrup, vores chefkonservator, igen en idé. Nostalgihjørnet skulle bygges op med en rigtig væg og med loft. Loftet skulle ifølge Pers idé forsynes med stuk, og væggene skulle tapetseres.

Loftet skulle endvidere bygges op med en styrke, der tillod at anvende pladsen over loftet som en udstillingsplads. Det er ikke uden grund, at Per blandt venner også kaldes ”Hyldeper”.

Per havde allerede lavet udførlige tegninger, så det var kun et spørgsmål om at frekventere diverse byggemarkeder og malerforretninger og gøre de nødvendige indkøb.

Den praktiske udførelse blev gjort af Per, Sven og Tommy. Undervejs blev vi enige om, at forsyne gulvet med et ”væg til væg” tæppe, så et besøg hos Tæppeland plus lidt gode overtalelsesevner gjorde, at museet fik doneret de nødvendige meter tæppe.

Resultatet af anstrengelserne er en lille stue, som den så ud i halvtredserne med radiogrammofon, fjernsyn og kronhjorten på væggen. Selvfølgelig er stuen forsynet med de autentiske kontakter til loftlys og stik, og som prikken over i´et, er der over indgangen med ”gammel” skrift skrevet – Det nostalgiske hjørne.

Nyt! Nyt! Nyt!

På de første billeder af "Det nostalgiske hjørne" kan man se en dør i stuen.
Denne dør har tidligere været en gennemgang mellem de to nabolokaler. For os på museet har den været lidt en torn i øjet, da den har været noget malplaceret i den lille stue.
Per Hebelstrup fik så den idé, at vi kunne lave en bogreol ved at fjerne døren og erstatte den med hylder. På hylderne vil en væsentlig del af den gamle faglitteratur, som vi har fået forærende, blive anbragt. Museets gæster kan så sætte sig i stolen i Nostalgihjørnet og læse faglitteratur fra radioens barndom.
Som sagt så gjort - resultatet kan ses på de sidste billeder i denne sides billedserie.



Dobbeltklik på et af nedenstående billeder og skift billede manuelt - eller start slideshow!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.07 | 20:27

Hej Karsten. I stueetagen til højre for marmorhallen. Du er velkommen med din hund. Mvh Sven

...
19.07 | 10:12

Det er jo skolehjemmet. Hvor har i fundet plads til museet ?. Jeg er der næste uge, må jeg tage min hund med ind ?

...
30.06 | 21:12

Hej Frank
Det vil vi gerne. Vi kan ikke love dig at de kommer i udstillingen, men de vil være velkomne i en eller anden sammenhæng. Kontakt: sd@eucsyd.dk

...
30.06 | 19:45

hej Sven Dyhr jeg vil høre om de er vil have en stribe gamle radioer som min far har samlet på indtil sin død først i juni vil gerne have snak med dig mvh frank

...
Du kan lide denne side