Ringsted Radiomuseum

Her samles vi udenfor museumsbygningen, som dog ikke ses på billedet.

Som det fremgår af billedet, var det ikke kun "kedelig" teknik, der blev talt om.

Orientering i museets mødelokale.

Bjarne Nielsen, som er tidligere faglærer på radioskolen i Ringsted, ildsjæl på museet og forfatter til bogen "Bella og alle de andre".

Temaer på museet.

Udstilling.

Udstilling.

Udstilling.

Udstilling.

Udstilling.

Bjarne beretter.

- og der lyttes.

Hans med to kusiner, som han påstår er hans egne.

I haven hos Alex.

Margot sørger for en dejlig "kold" på en varm dag.

Hygge under middagen.

Selv om medlemsskaren tæller mange pensionister, er der også - som det fremgår af billedet - unge medlemmer.

Den 2. august havde radiomuseet for medlemmerne arrangeret en tur til Ringsted Radiomuseum.

17 mand besøgte Ringsted Radiomuseum, hvor vi blev modtaget af Bjarne Nielsen som er formanden for og ildsjælen bag dette velassorterede og velindrettede museum.

Bjarne berettede om museets historie og tilblivelse, og om den store og utrættelige indsats som Bjarne selv, men også nu afdøde Niels Holm – mangeårig faglærer på Ringsted Tekniske skole – havde gjort for at museet kan fremstå, som det gør i dag.

Radiomuseet har for nylig måttet fraflytte de lokaler, som har været stillet til rådighed i en årrække, og er flyttet ind i en tidligere kirke og kapel. Bygningerne er overdraget museet for én krone, men ombygning, renovering, varme og el skal museet selv skaffe midler til. Som udenforstående må man undre sig over, at Ringsted Kommune ikke støtter Ringsted Radiomuseum økonomisk – for eksempel med gratis varme og el – således dette unikke museum sikres overlevelse.

Heldigvis fik vi muligheden for at opleve museet og manden bag – Bjarne Nielsen.

TV-serien ”Krøniken”, som jo fortæller om familien bag og om mennesker med tilknytning til den fiktive radiofabrik Bella, har jo tætte relationer til Ringsted Radiomuseum, som ikke alene stillede radio- og TV apparater til rådighed til serien, men også sørgede for den rigtige opstilling af samlebåndene, som var kendetegnende for datidens radio- og TV fabrikker.

 

Efter besøget på Ringsted radiomuseum var vi inviteret på middag hos vores meget aktive medlem Alex og hans hustru Margot. Det var en fantastik afslutning på dagen, som vi dog undlod at fejre med fyrværkeri – Alex og Margot bor nemlig i Seest ved Kolding.

Dobbeltklik på et af nedenstående billeder og skift billede manuelt - eller start slideshow!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 22:33

Hej Ole. Jeg kan ikke finde netop det diagram, men kunne du oplyse rørbestykningen vil jeg so om der er noget der ligner.
Mvh Sven Dyhr

...
28.03 | 14:15

Jeg er en gammel gut der er begyndt at samle og rode med rørradioer, og er i gang med en Bravour safir af typen 1047,mangler diagram, kan i hjælpe med det ?.

...
25.02 | 16:28

Hej Hanne
Det er vi da interesserede i. Hvordan ordner vi "udvekslingen"?
Med venlig hilsen
Sven Dyhr

...
25.02 | 16:26

Hej Søren
Det kan vi sikkert, men vi har som du kan se på hjemmesiden lukket i øjeblikket. du kan se ind til os når vi åbner igen.
Med venlig hilsen
Sven

...
Du kan lide denne side