Ekskursion 2015

Den 4. september var radiomuseet på den årlige sommerekskursion.

Turens første destination var nær Kibæk hos Lauge Moselund, som har vel Danmarks største og mest komplette samling af B&O, det være sig alt fra barbermaskiner, telefoner til radioer, fjernsyn samt alle typer båndoptagere.

Ekskursionen startede fra Sønderborg ca. kl. 08.00 og vi ankom hos Lauge ved 10 tiden. Vi medbragte rundstykker og vores uundværlige Dr. Nielsen, og Lauge havde sørget for service, kaffe, smør og diverse pålæg. Lauge har et lokale, der kan rumme et større antal mennesker i forbindelse med netop et sådan arrangement, så kan man forestille sig en bedre start på vores inspirationsdag?

Efter masser af hygge og snak i forbindelse med morgenkaffen tog vi fat på rundvisningen i en fantastisk samling, der mere end levede op til vores forventninger.

Blandt de hundredvis af apparater er der ingen dubletter. Der kan findes et par apparater, der ligner hinanden til forveksling, men så er der ifølge Lauge en forskel på for eksempel rørbestykningen.

Den måde apparaterne vises frem for beskuerne – selve opstillingen – er sirlig og ordentlig nærmest delikat, så det var en oplevelse i sig selv bare at gå rundt og nyde helhedsindtrykket.

Men alt får en ende, så lidt før middag måtte vi videre til programmets næste punkt, som var frokost på Sdr. Omme Kro.

Kroen serverede smørrebrød af en virkelig høj kvalitet, som begejstrede deltagerne. En enkelt af deltagerne blev så begejstret, at han tog op til flere stykker med hjem som et minde om dagen.

Dagen sluttede i Seest med et besøg hos Margot og Alex, hvor vi fik en øl under den lovliggjorte overdækning og efterfølgende en dejlig middag, hvor jeg specielt vil fremhæve citronfromagen med den velpiskede flødeskum. En stor tak til Margot og Alex for deres medvirken til en uforglemmelig dag.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.04 | 19:48

Tusind tak for denne glimrende beskrivelse af DSWCI!

Anker Petersen, DSWCI's sidste formand.

...
24.02 | 11:10

Hr. Sven Dyhr.
Tak for venlig modtagelse på museet både den 1. februar og den 22. februar.
Det var imponerende at se Jeres museum.
Mvh. Flemming Jensen

...
02.02 | 11:45

det ser fint ud
MVH kaj fra Fuglebjerg (Haldager radiomuseum) OBS det er privat.

...
02.10 | 12:22

Hans Henrik Christensen til højre er søn af Radio Christensen, til venstre sidder Leif Jespersen fra Mjels, som var værkfører på værkstedet.

...
Du kan lide denne side